Friday, July 24, 2009

نماد جنبش سبز جهانگیر می شود


رنگ سبز به عنوان نماد جنبش مدنی ایرانیان، می‌رود تا جنبه‌ای جهانی به خود بگیرد. پس از آویخته شدن پرچم سبز در اتومبیل برخی از سیاستمداران آلمانی، اکنون به دستور شهردار فلورانس بر مجسمه داوید هم پرتو سبز افکنده‌می‌شود.

شهر فلورانس ایتالیا، در هفته‌های گذشته به یکی از مهمترین مراکز اروپائی اعتراض به نقض حقوق بشر در ایران تبدیل شده است. اولین بار، روز هفتم ژوئیه امسال، نمایندگان ایالت توسکانا که فلورانس مرکز آن است، رسما از دولت ایتالیا خواستند که در همدردی با مردم ایران، از به رسمیت شناختن احمدی‌نژاد خودداری کند.

نمایندگان شورای ایالت توسکانا هنگام طرح این درخواست اعلام کرده بودند: دولت ایتالیا تا زمانی که به تخلفات انتخاباتی رسیدگی نشده و دولت به قانون احترام نمی‌گذارد و شهروندان را سرکوب می‌کند، ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد نباید به رسمیت شناخته شود.

سخنرانی شیرین عبادی در کنار مجسمه داوود

دومین اقدام جالب مسئولان شهر فلورانس برای نشان دادن حساسیت خود نسبت به اوضاع ایران، آن بود که جایزه الکساندر لانگر را، در آکادمی هنرهای فلورانس و در کنار مجسمه داوود میکل آنژ به خانم شیرین عبادی دادند. مجسمه داوود در ایتالیا به عنوان سمبل آزادی شناخته می‌شود. جایزه الکساندر لانگر امسال به خانم نرگس محمدی عضو کانون مدافعان حقوق بشر در ایران تعلق گرفت، اما چون وی ممنوع‌‌الخروج بود، شیرین عبادی برنده نوبل صلح آن را تحویل گرفت. خانم عبادی در مراسم اعطای جایزه، در کنار مجسمه داوود سخنرانی کرد. به گفته مقامات ایتالیائی، این نخستین بار بود که شخصیتی در کنار مجسمه داوود سخنرانی می‌کرد. شیرین عبادی، بعدا در این مورد به دویچه وله گفت: «این کار به خاطر اهمیتی که مقامات دولتی فلورانس برای فعالیت‌های آزادی‌خواهانه مردم ایران قائل هستند، صورت گرفت».

نورپردازی سبز مجسمه داوود

به عنوان سومین اقدام ابتکاری، اکنون شهردار فلورانس در پاسخ به درخواست ایرانیان این شهر دستور داده است که کپی مجسمه داوود در میدان سینورای فلورانس را به رنگ سبز نورپردازی کنند. مجسمه داوود به این ترتیب از چهارشنبه شب این هفته، در همبستگی با جنبش مدنی مردم ایران، سبز شد و جلوه‌ای استثنائی یافت.

مجسمه داوید یا داوود در سال ۱۵۰۴ میلادی به وسیله میکل‌آنژ نقاش و مجسمه‌ساز برجسته ایتالیائی تکمیل و پرده برداری شد. مجسمه داوید به عنوان شکست دهنده گولیات در عین حال سمبل شهر فلورانس نیز هست. از این مجسمه تا سال ۱۸۷۳ میلادی در فضای باز نگهداری می‌شد و در جریان شورش سال ۱۵۷۱ آسیب دیده بود. اما بعدا به گالری آکادمی هنرهای فلورانس انتقال یافت. در همین حال، از آن کپی تازه‌ای ساخته شد که اکنون در میدان سینورای فلورانس در پرتو نورافکن‌های سبز می‌درخشد و هرشب هزاران گردشگر را به سوی خود جلب می‌کند

No comments:

Post a Comment