Saturday, July 18, 2009

به راستی احمدی‌نژاد چه هدفی را دنبال می‌کند؟

به راستی احمدی‌نژاد چه هدفی را دنبال می‌کند؟
در حالي که بسیاری اميدوار بودند تا احمدی نژاد در دولت جديد از وی استفاده نکرده و او را از کابینه دهم حذف کند، ديروز مشایی به عنوان معاون اول رئیس‌جمهور منصوب شد، البته این انتصاب هرچند می‌توانست در جایگاهی همچون یک وزارتخانه باشد، شاید به دلیل احتمال واکنش نمایندگان مجلس، این گونه رقم خورد.

سرانجام محمود احمدی‌نژاد با انتصاب اسفندیار رحیم مشایی به عنوان معاون اول دولت خود، آب پاکی را روی دست همگان ریخت و نشان داد که واقعا توصیه‌ها و انتقادات دلسوزان و حتی بسیاری از حامیان و اطرافیان وی هیچ تأثیری بر تصمیم وی نداشته است.

به گزارش «تابناک»، رحیم مشایی که به عنوان یار غار رئیس‌جمهور محسوب شده، به دلیل عملکرد و اظهار نظرهایش در مدت دولت نهم، همواره انتقادهای بسیاری را از سوی موافقان و مخالفان، متوجه احمدی‌نژاد کرد و حتی به زعم برخی چشم اسفندیار دولت نهم نامیده شد.

بنا بر این گزارش، اظهارات آقاي مشايي در چهار سال گذشته، همواره حساسيت‌هاي بسیاري در جامعه برانگيخت و افراد زيادي نسبت به مواضع و افكار وي معترض بودند که از آن جمله می‌توان به برخی نمايندگان مجلس، مراجع و علماي قم و بسياري از دلسوزان نظام اشاره کرد و اين در حالي بود که مشايي همچنان بر مواضع خود پافشاري کرده تا جایی که در مقطعی اگر معظم انقلاب پا درمياني نمي‌کردند، قطعا مشکلات بسیاری در اين باره به کشور تحميل مي‌شد.

این گزارش می‌افزاید: در حالي که بسیاری اميدوار بودند تا احمدی‌نژاد در دولت جديد از وی استفاده نکرده و از کابینه دهم حذف کند، ديروز مشایی به عنوان معاون اول رئیس‌جمهور منصوب شد، البته این انتصاب هرچند می‌توانست در جایگاهی همچون یک وزارتخانه باشد، اما شاید به دلیل احتمال واکنش نمایندگان مجلس، این گونه رقم خورد.

اما نکته مهم و قابل تأمل آن است که شخصي که در مقام معاون رئيس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اظهارات نسنجیده و نابخردانه خویش، بارها موجبات ناخرسندی دلسوزان انقلاب را فراهم کرد، اكنون دومين پست کليدي دولت، يعني معاون اولي را دريافت کرده است؛ برای مثال، به برخی از این واکنش‌ها اشاره‌ای کوتاه می‌کنیم:

فارس: آيت‌الله مكارم شيرازي از مراجع عظام تقليد در خصوص استفتايي درباره اظهارات اخير اسفنديار رحيم‌مشايي، رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري درباره ساكنان سرزمين‌هاي اشغالي، پاسخي را داد كه متن كامل اين استفتاء و پاسخ آيت‌الله مكارم شيرازي بدين شرح است:

مرجع عاليقدر جهان تشيع حضرت آيت‌الله مكارم شيرازي

همان‌گونه كه حضرت عالي مستحضر مي‌باشيد، در روزهاي اخير از سوي برخي افراد اظهاراتي مبني بر اينكه جمهوري اسلامي ايران با ملت اسرائيل دوست است و مشكلي ندارد، مطرح شده كه اين موضوع شبهاتي را در ذهن امت اسلامي و شهيد پرور ايران ايجاد نموده است.

فلذا خواهشمند است جهت تنوير افكار مردم مسلمان ايران صراحتا نوع تعامل با رژيم غاصب و جعلي اسرائيل و نيز مردم ساكن در سرزمين‌هاي اشغالي را تبيين بفرمائيد.

پيشاپيش از التفات نظر آن عالم فرزانه كمال تشكر و امتنان را داريم.

پاسخ آيت الله مكارم شيرازي:

شك نيست كه رژيم اسرائيل و مردم آن هر دو مخالف اسلام و مسلمين هستند، آنها زمين‌هاي مسلمان‌ها را غصب كرده‌اند و مرتبا شهرك سازي كرده و ساكن آن زمين‌هاي غصبي مي‌شوند؛ اگر ضربه‌اي بر مسلمين وارد شود، جشن مي‌گيرند و اگر رژيم آنها از مسلمين شكست بخورد (مانند شكست مفتضحانه جنگ 33 روزه) به حكومت خودشان اعتراض مي‌كنند، خلاصه آنچه باعث ناراحتي مسلمين است، سبب نشاط آنها است و آنچه سبب پيروزي مسلمين است، سبب ناراحتي آنها مي‌شود. نقش‌هاي توسعه طلبانه رژيم و مردم آنجا بر كسي پوشيده نيست. با اين حال، چگونه مي‌توان واژه دوستي با آنها را به زبان آورد؛ چه لزومي دارد كساني كه اين گونه فكر مي‌كنند جزء همكاران رئيس‌جمهور محترم باشند، هنگامي كه دویست نفر از نمايندگان مردم به چنين كاري اعتراض كنند مفهومش اين است كه بيش از دو سوم مردم اين كشور با چنين شخص و چنين افكاري مخالفند.

انصاف ايجاب مي‌كند تعصب‌هاي جناحي را كنار بگذاريم و به سرنوشت و منافع كشور و نظام بينديشيم و بر انديشه امام (ره) در اين زمينه استوار باشيم.

هميشه موفق باشيد
ناصر مكارم شيرازي

یا

اعتراض پنجاه عضو خبرگان به حضور مشایی در دولت

بيش از پنجاه تن از نمايندگان مجلس خبرگان، حضور رحيم‌مشائي در دولت را متناسب با منزلت دولت اصولگرا و رئيس‌جمهوري مكتبي ندانستند.

فارس: بيش از پنجاه تن از نمايندگان مجلس خبرگان رهبري در حاشيه اجلاسيه چهارم اين مجلس، با امضاي نامه‌اي بر لزوم رسيدگي به اظهارات اسفنديار رحيم ‌مشائي مبني بر «دوستي ايرانيان با مردم اسرائيل» تأكيد كردند.

خبرگان ملت، حضور رحيم‌مشائي در دولت به عنوان معاون رئيس‌جمهور، رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و رئيس مركز ملي مطالعات جهاني شدن را متناسب با منزلت دولت اصولگرا و رئيس‌جمهوري مكتبي ندانستند.

یا

نامه چهل روحانی مجلس به رهبری درباره مشایی

44 نفر از نمایندگان روحانی مجلس هشتم با نگارش نامه‌ای به رهبر انقلاب، از باقی ماندن اسفندیار رحیم مشایی در پست معاونت رئیس جمهور انتقاد کردند.

به گزارش مهر، محمد تقی، رهبر رئیس مجمع نمایندگان روحانی مجلس هشتم در این باره گفت: اظهارات مشایی درباره دوستی با مردم اسرائیل، باعث شد نمایندگان روحانی نامه‌ای خطاب به رهبر انقلاب بنویسند و از پافشاری احمدی‌نژاد برای حفظ مشایی به عنوان معاون خود انتقاد کنند.

نماینده مردم اصفهان تأکید کرد: نسخه‌ای از این نامه به رئیس‌جمهور داده خواهد شد.

یا

موضع‌گیری آیت‌الله نوری همدانی

آیت‌الله نوری همدانی صبح امروز در پاسخ به سؤال جمعی از دانشجویان پیرامون سخنان اخیر مشایی اعلام کرد: شایسته نیست ‏چنین فردی در دولت باشد.‏

به گزارش مهر، متن پاسخ آیت‌الله حسین نوری همدانی بدین شرح است:‏ «عداوت و دشمنی مردم متعهد ایران با اسرائیل خون‌آشام که با نقشه استعماری، مردم فلسطین را آواره و این سرزمین را غصب و با ادامه ‏قتل و كشتار و جنایات فراوان و ساختن شهرک‌ها، همفکران صهیونیستی خود را از کشور‌های دیگر به این سرزمین جلب کرد،‏ از الفبای اسلام و انقلاب است.

کیست که نداند که استعمار پیر انگلستان، این غده سرطانی را با نقشه شوم هولوکاستی در این سرزمین ‏غرس کرد و سردمدار استکبار جهانی یعنی شیطان بزرگ، آمریکا، این شجره خبیثه را آبیاری کرد و با حمایت همه‌جانبه این پایگاه استعماری ‏که با انبار کردن سلاح‌های هسته‌ای و قتل و کشتار و تخریب مداوم، امنیت منطقه را به هم‌ زده است را نگه داشته است و تقویت می‌کند.‏

‏همه می‌دانند که مردم انقلابی ایران این کلام امام راحل‌(ره) كه «اسرائیل باید محو شود» را یکی از آرمان‌های خود می‌دانند و هر سال در جمعه ‏آخر ماه مبارک رمضان با تظاهرات چند میلیونی خود همه مسلمانان و آزادیخواهان جهان را به این آرمان اسلامی دعوت می‌کنند و به عملی ‏شدن و تحقق این ایده که هم اکنون از جهت مغلوبیت در برابر حزب‌الله محترم لبنان و قدرت انتفاضه در ضعف و اضطراب به سر می‌برند، ‏ایمان دارند؛ «إنهم یرونه بعیدا و نراه قریبا».‏

‏بنابراین، هرگز شایسته نیست که رئیس‌جمهور محترم و مکتبی کسی را که فکر و فرهنگش در حدی باشد که نتواند این حقیقت را درک ‏کند و یا از لحاظ ادبی قدرت بیان این مطلب را ندارد و یا آنقدر شهامت روحی ندارد که به اشتباه خود به طور صریح اعتراف کند و عذر بخواهد را مشاور خود قرار بدهد و یک پست مهم دولتی را به او بسپارد تا نه تنها اعتراض به جای نمایندگان محترم مجلس شورای ‏اسلامی بلکه اعتراض ناراحتی همه ملت آگاه و متعهد ایران اسلامی را به دنبال داشته باشد.‏»


به هر حال، اگر اين انتخاب را دهن کجي به بعضي گروه‌ها و مردم ندانيم، قطعا نوعي کج سليقگي در این انتخاب بوده است که جا دارد با توجه به شرايط حساس کنونی، رئيس‌جمهور محترم تا پیش از آغاز دولت جديد در انتخاب خود تجديد نظر کنند.

گفتنی است، مخالفت برخی از نزدیکان رئیس‌جمهور با طرز برخورد وی با مشایی و اعتماد بیش از اندازه او به وی، همواره نتیجه عکس داده و احمدی‌نژاد را در تصمیم خود قاطع‌تر کرده و دلیل این ارادت قلبی همچنان برای بسیاری، از جمله نزدیکان رئیس‌جمهور نا مشخص است.

البته ناگفته نماند که این اعتماد تام، تنها به یک پست خلاصه نشده و مشایی عملا در چینش دیگر اعضای کابینه نقش و نظر مستقیم و مؤثر دارد، تا جایی که برخی او را تنها ژنرال کابینه نامیده‌اند.

No comments:

Post a Comment